Ankel/arm Indexmåler (blodtryksmåler) til Sygeplejeklinikker

Teknologi: Et automatisk apparat for måling af blodtryk på ankel og arm samtidig. Metoden sammenholder målinger på arm og ankel og ankel/arm-indeksen regnes ud automatisk. Der er en sammenhæng mellem forekomst af åreforkalkning i pulsårerne til foden og ankel/tåtryk og udvikling af svært helende sår på underben.

Resultatet fremkommer på et digitalt display, som er overskueligt og let forståeligt. Målingen udføres hurtigt, nemt og med sikkerhed for målingsresultatet. Apparatet betjenes via menu på display.

Målgruppen er borgere med karproblemer og sår på underekstremiteter, borgere der har behov for kompressionsbehandling og borgere, hvor det drejer sig om en afklaring og/eller en status af blodgennemstrømning. Ekskluderet er borgere med diabetes, grundet for stive blodkar og borgere, hvor der ikke kan foretages målinger på højre arm (f.eks. lammelse). Test med ét apparatet i én sygeplejeklinik.

Resultater af test skal danne grundlag for beslutning om udbredelse til øvrige sygeplejeklinikker. Der er en forventning om tidsbesparelse og øget kvalitetsoplevelse for borger.

Sidst opdateret 04.10.2018

Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

Fandt du siden nyttig?

Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7289 akpa@aabenraa.dk