PICO-sårbandage

  PICO - en skumbandage tilsluttet pumpe, der skaber undertryk i sår og såromgivelserne. Dette minimerer det lokale ødem og fremmer dannelse af nye blodkar. Undertryksbehandling, der fremmer sårheling. Projektet har undersøgt hvorvidt PICO-sårbandage, som supplement til konventionel sårbehandling, kan optimere sårbehandling ved at reducere antal besøg i sygeplejeklinikken og forkorte behandlingsforløb.

  Målgruppen har været borgere i sygeplejeklinikker med alle slags sår, dog undtaget borgere med sår, hvor en faglig vurdering udelukker undertryksbehandling. Afprøvet på 8 borgerforløb i 2 sygeplejeklinikker, og efterfølgende implementeret på kommunens 6 sygeplejeklinikker projektet har vist en hurtigere heling af kroniske og andre sår sammenlignet med konventionel sårbehandling og kortere behandlingsforløb med færre besøg i klinikken, hvilket sparer medarbejdertid. Borgeren oplever en forbedring af livskvaliteten og et mere fleksibelt behandlingsforløb.

  Borgerne har været glade for PICO-behandlingen og har oplevet en forbedret livskvalitet pga. færre smerter i såret og reducerede lugtgener. Efter afprøvningsprojektet er teknologiske sår-bandager blevet forankret som metode til behandling af sår i sygeplejeklinikkerne. Ved at anvende de teknologiske sårbandager opnås en hurtigere heling af kroniske og andre sår sammenlignet med konventionel sårbehandling. Det bevirker et kortere behandlingsforløb til gavn for borgeren og udmøntes i en besparelse for kommunen.

  Sidst opdateret 13.09.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7289 akpa@aabenraa.dk