Snoezelen

Snoezelen er en metode / pædagogik, der kan bruges i arbejdet med demensramte mennesker.
Et Snoezelrum skaber mulighed for mindfullness – og giver energi og ro.

  Metoden giver mulighed for at arbejde med sanserne og giver livskvalitet for svært demente. Metoden er et godt redskab til at arbejde med sanserne og giver livskvalitet for bl.a. demensramte personer.

  Det specielt indrettede rum muliggør aktiviteter og teknikker til enten at sortere i eller forstærke sanseindtryk, fortrinsvist for mennesker der ikke umiddelbart reagerer på almindelige sanseindtryk. Snoezelen blev afprøvet og herefter implementeret på ét af kommunens plejehjem. Der blev indrettet et Snoezelrum, et enkelt og roligt rum, med lyse farver, hvor der er forskellige lys - og farveeffekter og blid musik.

  Teknologien består af flere ”platforme” med lydmoduler og boblesøjler.

  Projektets formål var at anvende Snoezelenmetoden indenfor et nyt område, her demens- og ældreplejen og at afdække effekter af sansestimulering med Snoezelen. Projektet viste at beboerne, via sansestimulation faldt til ro, når de var på besøg i rummet. Medarbejderne oplevede, at beboerene i forskellig grad faldt mere til ro, blev mere omgængelige efter de har benyttet snoezelrummet i en længere periode. Anvendelse af snoezelen viste sig hos alle testbeboere at have en beroligende og tryghedsøgende effekt.

  Sidst opdateret 13.09.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7289 akpa@aabenraa.dk