Kinesere hentede inspiration i Aabenraa

Der var i midten af maj fint besøg i Aabenraa Kommune. Hong Kongs nationale tv-station RTHK var nemlig på besøg i 3 dag for at filme og få inspiration til, hvordan vi i Aabenraa arbejder med smarte løsninger i ældreplejen.

Indhold

    Tv-stationen havde valgt Aabenraa Kommune som eksemplet på, hvordan vi i Danmark arbejder med velfærdsteknologi som en naturlig del af ældrepleje i både borgernes eget hjem og på plejehjem.

    - Det er utroligt spændende, når vi får lejlighed til at fortælle om, hvordan vi i Aabenraa Kommune har fokus på, hvordan vi bl.a. med nye løsninger og velfærdsteknologi kan støtte borgerne i at leve et godt liv. Og samtidigt er det da meget glædeligt, at nogle af de løsninger, som tv-stationen blev præsenteret for, er udviklet i Aabenraa Kommune i samarbejde med lokale nytænkende virksomheder, siger borgmester Thomas Andresen.

    Det kinesiske tv-hold besøgte og interviewede medarbejdere og beboere på plejehjemmene Rise Parken og Lergården, to ældre damer i Felsted, den lokale virksomhed Vendlet og borgmester Thomas Andresen. Og de så, hvordan vi bruger bl.a. en virtuel cykling-løsning til borgere med demens, den digitale kommunikationsplatform Lifemanager på plejehjem og eget hjem, vendelagner til at aflaste medarbejdere og ældre samt hvordan sensorer giver tryghed og sikkerhed for bl.a. demente beboere på kommunens plejehjem.

    - Det er en stor anerkendelse af vores arbejde og vores tilgang til arbejdet med velfærdsteknologi og ældrepleje i Aabenraa Kommune. Vi er glade for at kunne vise dem nogle af de spændende løsninger, som giver værdi i hverdagen for borgere og medarbejdere. Og vi håber, at de får brugbar inspiration med hjem, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Karsten Meyer Olesen.

    Programmet, der blev optaget i Aabenraa Kommune, er en del af en serie på otte programmer om 'Smart Elderly', der tager udgangspunkt i udfordringer med en aldrende befolkning og mulige løsninger herpå. Der hentes inspiration fra blandt andre Japan, Holland og Danmark.

    Resultatet kan I se her