Strategisk implementering af velfærdsteknologi

Interessen for velfærdsteknologier til demenspleje stiger, men det volder ofte problemer at implementerer dem, så de skaber værdi for både den dementramte, de pårørende og plejepersonalet. Det dansk-tyske demenssamarbejde, Demantec, søgte svar på udfordringen på en netværksevent i Aabenraa.

  13
  092018

  Byrådssalen i Aabenraa Kommune summede af danske og tyske stemmer, da netværkspartnere og projektdeltagere fra det dansk-tyske demensprojekt Demantec stimlede sammen til en dag med fokus på strategisk implementering af teknologi i demensplejen. Sammen med medlemmer fra Welfare Tech og inviterede oplægsholdere fra Danmark og Tyskland, var dagens mål at finde mulige svar og konklusioner på, hvordan teknologier i ældreplejen sikres en succesfuld implementering. 

  - Jeg glæder mig over, at Tyskland er repræsenteret i form af Demenzkompetenzzentrum Scleswig-Holstein. De vil lære af Danmark! I Tyskland efterlyses en mere enkelt og borgernær visitation og tildeling af hjælpemidler og ressourcer. Dagens dansk-tyske debat viser, at vi alle er enige om, at menneskets behov er udgangspunktet for brugen og implementeringen af teknologiske løsninger, siger Randi Villebro. 

  - Hvordan implementeres velfærdsteknologi strategisk? Det er et simpelt spørgsmål, men svært at svare på. For implementering er fyldt med udfordringer. Jeg er kommet for at høre erfaringer, videndele og sammen med de andre deltagere nå frem til en konsensus for, hvad der virker, siger Randi Villebro, konsulent, Welfare Tech. 

  Hele Rikkes Villesbos, konsulent Welfare Tech, artikel og de konklusioner de kom frem til på mødet, kan I læse her.

  Sidst opdateret 13.09.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa tlf: 7376 7289 akpa@aabenraa.dk